Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Stugor för uthyrning Vårö, Tåsinge

I det trevliga området Vårø på Tåsinge är ni omgivna av fridlysta fågelområden, skog och vatten.

Den lilla byn Vårø ligger på den södra delen av Tåsinge, som präglas av smala, slingrande vägar, små trevliga byar på landet med dammar, flotta skogar längs kusten, fruktodlingar, åkermarker, grönområden, strandängar och hav. Vårø är ett givet semestermål för naturälskare, fågelintresserade och sportfiskare.
Omkring 2 km från Vårø ligger den stora, fridlysta och fågelrika strandängen Monnet och den 8 m höga Vårø Knude, direkt ut mot södra Fyns skärgård.
Det finns möjligheter för inköp av dagligvaror i området och 14 km från Vårø ligger Svendborg, med dess karaktär från medeltiden, sevärdheter och bra shoppingmöjligheter och restauranger.

- Vårö, Tåsinge

Ingershøj på den nordliga delen av Tåsinge är en av Danmarks största gravkullar med en höjd på 7 meter och en diameter på 41 meter. Härifrån kan ni njuta av en av öns bästa utsikter över södra Fyns skärgård (10 km).
Upplev ett av Danmarks vackraste slott, Valdemars Slot, ved Troense (13 km). Slottet byggdes på 1600-talet och innehåller i dag flera museer. Nära slottet ligger en av landets äldsta vattenkvarnar, den fridlysta Ventepose Mølle, också ursprungligen från 1600-talet.
Besök den gamla skeppsstaden Troense. Här finns det vackra gator med K-märkta korsvirkeshus från 1700-talet.
Museet Troense Søfartssamlinger har spännande utställningar av fartyg och foton av skepp från äldre tider.
På Tåsinge Skipperhjem og Folkemindesamling, får ni veta historien om det sagoomspunna kärleksdramat mellan Elvira Madigan och Sixten Sparre, som 1889 tillsammans gick i döden i Nørreskoven söder om Valdemars Slot.