Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Stugor för uthyrning Troense

Den idylliska gamla skeppstaden Troense ligger på nordöstra sidan av ön Tåsinge precis ute vid det härliga blå Thurøsund.

I den trevliga och charmerande gamla staden Troense finner Ni bl. a de vackraste gator med de kulturminnesmärkta korsvirkeshusen från 1700-talet, en välbesökt småbåtshamn, inköpsmöjligheter och ett par restauranger. Troense är centralt beläget för sevärdheter och utflykter för hela familjen. Bl. a ligger Valdemars Slott mindre än 1 km från Troense och Svendborg med sin välbevarade gamla stadskärnan och med sina smala, krokiga gator, torg och gårdsmiljöer, bara 7 km härifrån.

- Troense

I Troense kan Ni uppleva gator med ett antal kulturminnesmärkta korsvirkeshus från 1700-talet.
Gå inte miste om Danmarks vackraste slott, Valdemars Slott, precis vid Troense. Slottet byggdes på 1600-talet och inrymmer idag flera museer. Upplev bl. a konst-, möbel-, och jakttrofésamlingar samt de spännande leksaksmuseet. I närheten av slottet ligger en av landets äldsta vattendrivna kvarn, Ventepose Mølle, också med ursprung från 1600-talet. Kvarnen är i dag fridlyst och äges av Valdemars Slott.
På museet Troense Søfartssamlinger finner Ni spännande utställningar av skepp och foton av skepp från förr i tiden.
Besök Tåsinge Skipperhjem och Folkemindesamling och få här historien om det sagoomspunna kärleksdramat mellan lindansaren Elvira Madigan och löjtnanten Sixten Sparre, som båda mötte döden tillsammans i Nørreskoven, söder om Valdemars Slott.