Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Stugor för uthyrning Svanninge

Svanninge ligger vid det vackra Svanninge Bakker på södra Fyn, 3 km norr om Fåborg.

Sommarstugeområdet i Svanninge ligger i ett av Fyns vackraste områden, Svanninge Bakker, med en enastående utsikt över vidsträckta områden och med Lilla Bält i horisonten. Naturen som omger Svanninge, är präglad av underbara skogsområden, sjöar fina badstränder och ett fågelreservat.
Svanninge ligger centralt placerat på Fyn och därför är det inte långt till större städer, aktiviteter och sevärdheter för hela familjen.
Det finns möjligheter för inköp av dagligvaror i området, men bara 3 km härifrån ligger den gamla handelsstaden Fåborg, där Ni kan hitta ett livligt affärsliv, små trevliga gator, många konsthantverkare, flera kulturella sevärdheter samt bra restauranger.

- Svanninge

Grubbe Mølle i Svanninge är en nyrestaurerad holländsk väder- och vattendriven kvarn, ännu i drift. Här males det fortfarande kornmjöl och Ni får där också information om arbetet och om kvarnens historik.
I den gamla handelsstaden Fåborg kan Ni uppleva den trevliga stämningen och besöka några av stadens många sevärdheter, som t ex den vackra köpmansgården 'Den Voigtske Gård', resterna av en fästning från medelåldern, Blomsterhaven Strandlyst, Fåborg Arrests fängelseutställning, Fåborg Miniby, Fåborg Stadshistoriska Arkiv och Fåborg Museum om Fynskt Konstmåleri (3 km).
I det närliggande Hvedholm Slott finns en vinkällare och en butik med konsthantverk (4 km).
Kaleko kvarn i Fåborg är Danmarks äldst fungerande vattendrivna kvarn, som ligger i mycket vacker natur i sin ursprungliga miljö (6 km).
I Horne finns Fyns enda rundkyrka, som är byggd som en befästningskyrka omkring år 1100 (6 km).