Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Stugor för uthyrning Stoense

Byn Stoense ligger på västkusten i den norra delen av den vackra ön Langeland.

Stoense Strand är ett härligt område med sommarstugor i fridfulla och vackra omgivningar, nära till strand och skog. Det finns många aktivitetsmöjligheter och sevärdheter i området, som är beläget ca 5 km söder om Lohals, där livfull aktivitet och mysig charm kan upplevas i stans småbåtshamn.
Många konstnärer har valt att bosätta sig här på ön och gallerier och verkstäder kan besökas överallt på ön.
Det finns inköpsmöjligheter i byn Stoense.

- Stoense

I Stoense finns en kyrka och ett par konstgallerier.
Lohals ligger 6 km norr om Stoense och har egen hamn med både fiske- och småbåtar. Upplev stans Safarimuseum med jakttroféer från alla världens länder.
8 km norr om Stoense ligger Hov Fyr.
12 km söder om Stoense ligger det röda Tranekær Slott. Slottet är högt beläget på en kulle och har utsikt över stans gamla korsvirkeshus. I slottsparken finner Ni 'Ticon', där konstnärer utställer spännande konst från naturen. Tranekær Slottsmuseum är inrättat i ett gammalt korsvirkeshus. Den fridlysta väderkvarnen, Tranekær Slotsmølle från 1846 är fortfarande i drift och när vinden ligger rätt maler man ekologiskt kornmjöl. Vid kvarnen finns också ett museum om vindkraft och om väderkvarnens utveckling.
Tobaksladan i Tranekær använde man för att torka tobaksblad i under 2:a världskriget. Ladan är renoverad i ursprunglig stil och det är gratis entré.