Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Stugor för uthyrning Marstal, Ærö

Den charmiga hamnstaden Marstal på Ærø är omgiven av vacker natur och öns bästa badstränder.

Marstal är Ærøs största stad och ligger precis vid slutet av öns östra del, Eriks Hale. Den gamla sjöfartsstaden är trevlig och charmerande med sina smala gator och gränder, vackra, gamla hus, stockrosorna, stadsliv och den pittoreska småbåtshamnen.
I Marstal Havn kan Ni bl. a se en imponerande lång gråstenspir och en kalkugn, som fungerar som hamnens varumärke. Småbåtarna ligger sida vid sida med fiskekuttrar, jollar och färjor och här är det en riktigt trevlig atmosfär.
Marstal bjuder på ett antal butiker, restauranger och kulturella sevärdheter. Från Marstal kan Ni segla till Rudkøbing på Langeland.
Ærø är ca 30 km lång och 8 km bred på det bredaste stället. Här finns förutom Marstal också städerna Ærøskøbing samt Søby , som är den minsta. Dessutom har öarna flera små samfund och fiskelägen.

- Marstal, Ærö

Marstal Kirke byggdes 1738 och kyrkans sju kyrkoskepp vittnar om stadens anknytning till havet och sjöfarten.
Sjöfartsmuseet i Marstal består av fyra byggnader och av totalt 30 utställningslokaler med föremål om sjöfartens historia. Se på bl. a, över 200 skeppsmodeller och mer än 130 flaskskepp.
I det idylliska Ærøskøbing, Danmarks bäst bevarade 1700-tals handelsstad, finner Ni vackra, gamla och fridlysta hus, gator från medelåldern, stockrosor, gårdsträdgårdar, spännande affärer, bra restauranger och en välbesökt småbåtshamn fylld av atmosfär (17 km).
Ærøskøbing Bymølle är en vacker, restaurerad väderkvarn, som ligger precis i utkanten av stan.
Ærø Museum i Ærøskøbing är ett hembygdsmuseum, som visar samlingar av forntidsfynd från bosättningar från stenåldern, utställningar om sjöfart, fastlands- och handelsstadskultur osv.
Hammerichs Hus är i ordningställt i konstnärens eget hem från 1700-talet. Här finns bl. a en samling antikviteter.