Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Stugor för uthyrning Lohals

Den lilla mysiga hamnbyn Lohals på Langelands nordvästkust är omgiven av härliga badstränder och gröna bokskogar.

Upplev livlig aktivitet och stillsam charm i Lohals, som är omgiven av gröna skogar och inbjudande sandstränder. Både byn och hamnen bjuder på en härlig atmosfär. I den stämningsfulla småbåtshamnen kan ni äta, njuta av att titta på de många skeppen och köpa nyfångad fisk med hem. Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror i Lohals, som förutom butiker och matställen även innehåller ett safarimuseum och ett naturcenter.
När ni har semester i Lohals kan ni bada, gå turer i skogen, cykla, segla, fiska och besöka några av Langelands många spännande sevärdheter.
Många konstnärer har bosatt sig på Langeland och ni kan besöka dem i deras gallerier och verkstäder överallt på ön.
Den närmaste större staden är Rudkøbing, Langelands 'huvudstad', som ligger 29 km söderut. Här kan ni shoppa och gå på sightseeing i den gamla, välbevarade handelsstaden.

- Lohals

Ett före detta tillhåll för skogens folk 'Hollænderhuset' är idag inrättat som natur- och informationscenter (2 km).
Det röda Tranekær Slott (22 km) är högt beläget på en backe och med utsikt över byns gamla korsvirkeshus. I slottsparken hittar ni 'Ticon', där konstnärer ställer ut spännande naturkonst. På souvenier-museet Souvenariet vid slottet kan ni uppleva nya och gamla souvenirer från hela världen.
Den fredade Tranekær Slotsmølle från 1846 är fortfarande i drift, och när vinden är den rätta, maler man ekologisk säd här. Vid kvarnen finns också ett museum för vindkraft och väderkvarnens utveckling.
Tobaksladan vid Tranekær användes till att torka tobaksblad i under andra världskriget. Ladan är renoverad i ursprunglig stil, och det är gratis inträde.