Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Stugor för uthyrning Korinth

Ta semester i en aktiv landsortsstad i hjärtat av Sydfyns vackra natur.

Korinth är belägen på den natursköna Sydfyn, omgiven av sjöar, skog, rhododendron och Brahetrolleborg Slott. Det vackra läget medförde 2005, att Korinth korades till årets landsortsstad. Korinth är bland annat känd för sina många rhododendronbuskar, som förskönar huvudvägen och stadens trädgårdar och Brahetrolleborg Slotshave. I Korinth finns dessutom Fyns största sjö, Arreskov sø, Renässansborgen Arreskov samt Brahetrolleborg Slott, Slottsträdgård och Slottskyrka, som byggdes av en munkorden på 1200-talet. Staden är också omgiven av Fyns största skogsareal.
Det finns bra inköpsmöjligheter i Korinth och 9 km längre bort ligger Fåborg, som har stadsliv, badstränder, kultur, inköpsmöjligheter och restauranger.

- Korinth

Besök den gamla rhododendronparken vid Brahetrolleborg Slott. Parken blomstrar sent på våren och är en fantastiskt vacker syn från maj till augusti.
Kaleko Vandmølle är Danmarks äldsta, fungerande vattenkvarn, som ligger mycket naturskönt i sin ursprungliga omgivning (8 km).
I Fåborg finns en idyllisk köpstadsmiljö med kullerstensbelagda gator, vackra hus och gamla köpmansgårdar samt en trevlig och livlig hamn. Här kan ni bl. a. besöka Fåborg Arrests fängelseutställning, Fåborg Miniby, Fåborg Museum for Fynsk Malerkunst och den vackra köpmansgården, Den Voigtske Gård (9 km).