Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Stugor för uthyrning Kerteminde

Kerteminde är en charmig gammal by med många välbevarade hus, belägen på den nordöstra delen av Fyn - alldeles vid härliga badstränder.

Den 1000 år gamla Kerteminde är en livlig handelsstad med en aktiv fiskehamn, en stor och mysig marina, charmiga, sammanbyggda hus samt spännande affärer, matställen och sevärdheter. Det är en helt speciell atmosfär bland byns smala gator och gränder med de färgsprakande små husen, de gamla köpmansgårdarna och de röda taken. Byn är omgiven av den blida fjorden på den ena sidan och det öppna Storebælt på den andra. Sommarstugeområdet vid Kerteminde är omgivet av ett härligt landskap med planteringar.

- Kerteminde

I Fjord- & Bæltcentret i Kerteminde kan ni, från en 50 m lång undervattenstunnel, uppleva havets mysterier sett med en dykares ögon eller, från utomhusbryggan, komma i kontakt med sälar och tumlare.
Farvergården är ursprungligen en gammal köpmansgård från 1630. Museet rymmer bl.a. en tjänstefolksbostad från omkring 1850.
Vid sidan av den fortfarande aktiva kvarnen Svanemøllen kan ni, på Johannes Larsens Museet, se konstverk av Johannes Larsen och andra fynska målare.
På Vikingamuseet Ladby i Kerteminde kan ni uppleva vikingafynd och en gravhög med det gamla vikingaskeppet Ladbyskeppet.
Viby på Hindsholm är en av de mest välbevarade byarna på Fyn med bl.a. korsvirkeshus och en nyrenoverad kvarn, som under sommarperioden är i drift (7 km). Kring Kerteminde finns flera gods och herrgårdar.