Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Stugor för uthyrning Jörgensö

Jørgensø är ett mysigt semesterområde vid den nordfynska kusten, alldeles ute vid Kattegatts barnvänliga badstränder.

Med bara ett par km till var och en av semesterorterna Tørresø och Hasmark, ligger Jørgensø ute vid stranden på Nordfyn, med utsikt till Fyns Hoved och omgiven av härligt och lugnt landskap som inbjuder till avkoppling och vistelse i naturen. Området kring Odense Fjord är, med sina fridlysta naturområden, skogar, stränder och fågelreservat, idealiskt för naturälskare, som kan uppleva landskapet till fots eller på cykel. Österut ligger det fridlysta naturområdet Enebærodde och Odense Fjord, som är en viktig rastplats för flyttfåglar. Landtungan är ett härligt naturområde med ett rikt fågelliv samt en fyr från 1869. Här är det populärt att cykla, vandra, fiska eller ha picknick.
Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror i området, och bra inköpsmöjligheter i Otterup, 8 km från Jørgensø.

- Jörgensö

På Otterup Museum, som huserar i ett litet f d hospital, kan ni uppleva olika utställningar som handlar om händelser i trakten (8 km).
Hofmansgave är en charmig korsvirkesherrgård från 1784 med ett litet potatismuseum. Till herrgården hör en fin park med många sällsynta växter.
På Fyn finns det flera herrgårdar än på andra platser i landet, som, med sina fält, skogar, alléer och stengärdsgårdar, alla är värda ett besök. Exempel på detta kan vara det gamla herresätet Gyldensteen Slott, som ligger i närheten av Flyvesandet och som idag är en modern produktionsgård, samt godset Østruplund vid Otterup.
Galleri Hist i Otterup visar en utställning med bl.a. brukskonst, konsthantverk, teckningar och målningar.