Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Stugor för uthyrning Horne

Horne är belägen på Horne Land mellan Bøjden och Fåborg på Sydfyn.

Sommarstugorna i Horne ligger nära den sydfynska kusten, i ett lugnt och naturskönt område. Horne Land är omgivet av Lillebælt och många små öar, och kan bl.a. bjuda på fina badstränder, små hamnbyar, ett otal gravhögar, stendösar och stengärdsgårdar, ett fågelreservat och härlig, frodig natur.
Horne anlades under vikingatiden och har varit Danmarks största by. Här finns flera gamla korsvirkeshus, en karaktäristisk rundkyrka och en gammal välbevarad väderkvarn.
Horne är centralt belägen på Sydfyn, och det är bara kort avstånd till aktiviteter, sevärdheter, härliga naturområden och större städer.
Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror i Horne, och endast 5 km härifrån ligger den gamla, mysiga handelsstaden Fåborg, där ni hittar ett livligt handelsliv, små mysiga gator, många konsthantverkare, flera kulturella sevärdheter samt bra matställen.

- Horne

I Horne finns Fyns enda rundkyrka, som är byggd som en befästningskyrka omkring år 1100.
Hos Horne Lands Folkemindesamling i Horne kan ni se en samling av museiföremål, textilier och foton från förr i tiden på Horne Land.
På det närliggande Hvedholm Slott finns en vinkällare och en butik med konsthantverk (2 km).
Grubbe Mølle vid Horne är en nyrestaurerad holländsk väder- och vattenkvarn i drift (4 km).
I den gamla handelsstaden Fåborg kan ni uppleva den mysiga stämningen och besöka byns många sevärdheter, som t ex den Vackra köpmansgården 'Den Voigtske Gård', resterna av en fästning från medeltiden, Blomsterträdgården Strandlyst, Fåborg Arrests fängelseutställning, Fåborg Miniby, Fåborg Byhistoriske Arkiv och Fåborg Museum för Fynsk Målarkonst (5 km).
Upplev det lilla, idylliska och stämningsfulla fiskeläget Dyreborg med flera hus från 17-1800-talet (7 km).
Kaleko Vandmølle är Danmarks äldsta fungerande vattenkvarn, och ligger mycket naturskönt i sin ursprungliga omgivning (7 km).