Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Stugor för uthyrning Fyns Hoved

Fyns Hoved är vackert belägen ute på spetsen av halvön Hindsholm, som är känd för sin enastående natur och sitt rika djurliv, ända ut till Storebælt.

Det mysiga sommarstugeområdet vid Fyns Hoved och den lilla byn Martofte avskiljer Kattegatt och Storebælt från varandra. Området är präglat av oförstörd natur, strand, fågelreservat och fridlysta områden. Här kan fritidsfiskare, fågelentusiaster och naturälskare finna idealiska betingelser. Men Hindsholm bjuder också på måleriska byar, stora herrgårdar och flera forntidsminnen. Fyns Hoved är ett mycket avmålat motiv, och kan ses på flera museer i området.
Här finns möjlighet till inköp av dagligvaror, och 20 km söderut ligger den mysiga handelsstaden Kerteminde, där ni kan shoppa, äta och gå på sightseeing.

- Fyns Hoved

På Fyns Hoved ligger galleriet 'På Hovedet'. Galleriet är kombinerat med ateljéer, restaurang, cirkusinspiration och skön belägenhet.
Mellan Langø och Fynshoved hittar ni Mårhøj Jættestue (gånggrift), som är Danmarks största gravhög.
Viby på Hindsholm är en av de mest välbevarade byarna på Fyn med bl.a. korsvirkeshus och en nyrenoverad holländsk väderkvarn, som under sommarperioden är i drift (14 km).
Den 1000 år gamla Kerteminde är en livlig och charmig handelsstad med fiskehamn, en stor och mysig marina, spännande affärer, matställen och sevärdheter. Det är en helt speciell atmosfär bland byns smala gator och gränder med de färgsprakande små husen, de gamla köpmansgårdarna och de röda taken (20 km).