Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Stugor för uthyrning Faaborg

Fåborg är en idealisk destination om ni vill fylla er semester med stadsliv, vacker natur, härliga badstränder, kultur och sevärdheter på en gång.

Fåborg bjuder på en idyllisk handelsstadsmiljö med kullerstensgator, vackra hus och gamla köpmansgårdar, en charmig stadskärna, en mysig och livlig hamn, flera konsthantverkare, många sevärdheter samt bra inköpsmöjligheter och diverse matställen. Staden är omgiven av stränder och härliga naturområden, bl.a. Alléskoven, Pipstorn Skov, Svanninge Bakker och fågelreservatet Bøjden Nor.
Det finns aktivitetsmöjligheter för hela familjen i staden och i området, men vill ni uppleva mer, är det, tack vare Fåborgs centrala belägenhet endast kort avstånd till större städer och sevärdheter.

- Faaborg

Den mysiga gamla handelsstaden innehåller många intressanta sevärdheter. Besök t ex Fåborg Arrests fängelseutställning - Danmarks enda, offentligt tillgängliga arresthus, där ni kan se en utställning kring bestraffning från medeltiden och fram till idag. I Fåborg Klokketårn, stans kännetecken, ställs bl.a. gravminnen och en gammal likvagn ut. Fåborg Miniby är en kopia av Fåborg som staden såg ut år 1900, i skala 1:10. Fåborg Museum för Fynsk Malerkunst ställer ut en vacker samling med målningar och skulpturer, skapade av Fynska konstnärer. Därutöver kan ni uppleva den vackra köpmansgården 'Den Voigtske Gård', resterna av en fästning från medeltiden samt Blomsterträdgården Strandlyst. På Hvedholm Slott i Fåborg finns en vinkällare och en butik med konsthantverk.
Kaleko Vandmølle är Danmarks äldsta, fungerande vattenkvarn, som ligger mycket naturskönt i sina ursprungliga omgivningar (3 km).
I Horne finns Fyns enda rundkyrka som byggdes som befästningskyrka kring år 1100 (5 km).