Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Stugor för uthyrning Dunkær, Ærö

Semestra på en ö i rogivande omgivningar och trevlig natur i Fyns södra skärgård.

Den trevliga och oskadade byn Dunkær ligger på den östra sidan av den härliga ön Ærø, 6 km från Marstal och 8 km från Ærøskøbing. Semesterområdet ligger nära våtmarken Gråsten Nor, skogen Drejskoven och stranden Drejet.
Det finns möjligheter för att äta på den gamla, charmerande Dunkær Kro och i Marstal finns det bra inköpsmöjligheter.
Ærø är ca 30 km lång och 8 km bred på det bredaste stället. Det finns 3 städer på ön;
Ærøskøbing, som ligger mitt på ön, Marstal, som är den största staden på ön och Søby, som är den minsta. Dessutom har ön flera små samfund och fiskelägen. Fyra olika färjor kan ta Er med till Ærø från Als, Fyn och Langeland.

- Dunkær, Ærö

Marstal är Ærøs största stad och ligger på öns östligaste sida, Eriks Hale. Staden är trevlig och charmig med de smala gator, stockrosorna, stadslivet och den livfulla småbåtshamnen. Här finns bl. a en mycket lång hamnpir och en kalkugn, som är hamnens kännemärke. Sjöfartsmuseet i Marstal består av fyra byggnader och har mer än 30 utställningslokaler, med föremål som skildrar sjöfartens historia. Titta bl. a på över 200 fartygsmodeller och mer än 130 flaskskepp (6 km).
Ærøskøbing är Danmarks bäst bevarade 1700-tals landsortsstad. Här finns det vackra, fridlysta hus, medeltida gator, stockrosor, bakgårdsträdgårdar, spännande butiker, bra restauranger och en välbesökt småbåtshamn full av atmosfär (8 km).
Ærø Museum i Ærøskøbing är ett hembygdsmuseum, som ställer ur forntidsfynd från stenåldersbosättningar och har utställningar om sjöfart, bonde- och stadskultur osv.
Hammerichs Hus är inrett i konstnärens eget hem från 1700-talet. Här finns bl. a en samling av antikviteter.