Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Stugor för uthyrning Böjden

Bøjden ligger på Horne Land vid den sydfynska kusten, med utsikt till Helnæs och Det Sydfynske Øhav.

Sommarstugeområdet vid Bøjden ligger i ett vackert och lugnt naturlandskap, omgivet av Lillebælt, fina badstränder, de många småöarna, små hamnbyar, ett fågelreservat och härlig frodig natur. Från kusten och från de flesta sommarstugorna i området är det utsikt över Lillebælt och mot Helnæs, Als och Sønderjylland.
Bøjden är centralt belägen i förhållande till aktiviteter, sevärdheter, härliga naturområden och större städer; och är ett helt idealiskt semestermål för barnfamiljer, fritidsfiskare och naturälskare.
Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror i området, men bara 10 km härifrån ligger den gamla mysiga handelsstaden Fåborg, där ni finner ett livligt handelsliv, små mysiga gator, många konsthantverkare, flera kulturella sevärdheter samt bra matställen.
Från Bøjden avgår det färja till Fynshav på Als, flera gånger dagligen.

- Böjden

I Horne finns Fyns enda rundkyrka, som är byggd som en befästningskyrka omkring år 1100 (5 km).
På det närliggande Hvedholm Slott finns en vinkällare och en butik med konsthantverk (7 km).
Grubbe Mølle vid Svanninge är en nyrestaurerad holländsk väder- och vattenkvarn i drift. Här mals fortfarande säd och det finns information om arbetet och historien bakom kvarnen (8 km).
Längs kusten på Horne Land kan ni uppleva många små stämningsfulla fiskelägen, bl.a. är Dyreborg ett litet idylliskt fiskeläge med flera hus från 17-1800-talet. Byn är omgiven av en skog med vackra dovhjortar (11 km).
Kaleko Vandmølle vid Fåborg är Danmarks äldsta fungerande vattenkvarn, och ligger mycket naturskönt i sin ursprungliga omgivning (12 km).
I flera av skogarna i området kan ni uppleva gamla, välbevarade stenåldersgravhögar, stendösar och gånggrifter.