Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Stugor för uthyrning Bagenkop

Bagenkop, Langelands sydligaste by, är en gammal mysig fiskarby och ett härligt semesterområde.

Atmosfären är god i den gamla byn Bagenkop. Särskilt om sommaren kan ni uppleva den livliga och behagliga semesterstämningen när fritidsbåtarna lägger till i byns lilla småbåtshamn. Här finns flera matställen samt petanquebanor. Bagenkop är Langelands ledande fiskeby och när kuttrarna kommer hem från havet, kan ni köpa färsk fisk i den gamla fiskehamnen.
Det finns möjlighet att handla dagligvaror i byn, men vill ni ha ett större urval, kan ni besöka Langelands Härliga ¿hovedstad¿ Rudkøbing, som ligger 26 km norrut.

- Bagenkop

Upplev Bagenkops äldsta bydel med små sneda hus och idylliska trädgårdar. Platsen har en viss likhet med den atmosfär som finns i Gl. Skagen, och efter en kort stund befinner ni er långt tillbaka i tiden.
Den f d militäranläggningen Langelandsfortet i Bagenkop fungerar idag som museum, och här kan ni uppleva kanonerna, bunkrarna och en utställning om Det Kalla Kriget.
Ett av öns forntidsminnen är den välbevarade Hulbjerg Jættestue (gånggrift) vid Bagenkop. Här är det möjligt att krypa in i den gamla gravkammaren, men kom ihåg ficklampan.