Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Stugor för uthyrning Avernakö

När ni har semester i en sommarstuga på Avernakø får ni lugn och ro, vacker natur och avkopplande atmosfär på ön

Den oförstörda och mycket vackra ön Avernakø är ca 6 km2 och ligger i södra Fyns skärgård, med bara en båttur på ung. en halvtimma från Fåborg. Avernakø består av 2 öar, Avernak och Korshavn, som är sammankopplade via en fördämning. Här finns det välbelägna sommarstugor, trevlig stämning på ön, lugn och ro och orörd natur. Avernakø är särskilt känd för sitt bestånd av den sällsynta klockgrodan, sina många bra fiskeplatser längs kusten, sin hägg, sin midsommarstång och sina forntidsfynd. År 1685 hittade öborna 6 guldskålar med soltecken, som i dag finns utställda på Nationalmuseet.
På Avernakø finns det 2 trevliga småbåtshamnar, en välsorterad matbutik, en restaurang och flera sevärdheter. En semester i en sommarstuga på Avernakø är perfekt för sportfiskare, naturälskare och alla som vill slå ner på takten!

- Avernakö

De 6 guldskålarna med soltecken, som hittades på Avernakø 1685, finns idag utställde på Nationalmuseet. Men ni kan se på kopior av de berömda fornfynden i Avernakø kyrka, som härstammar ända från år 1536. Kyrkan är öppen varje dag året runt.
Gårdsbutiken Avernakø Geder är inrymd i den gamla skolan, och här kan ni köpa produkter från getter och kaniner samt stengodskaraffer, skedar av gethorn, sylt, saft och mycket mer.
I Korshavns gamla rökeri kan ni köpa läcker rökt fisk till lunchbordet.
Avernakø har också ett flertal sevärdheter i naturen, som t.ex. ett fredat fågelområde.