Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Stugor för uthyrning Ærösköbing, Ærö

Ærøskøbing ligger mitt på den mysiga och natursköna ön Ærø, söder om Fyn.

I idylliska Ærøskøbing, som är Danmarks bäst bevarade handelsstad från 1700-talet hittar ni vackra, gamla och fredade hus, medeltidsgator, stockrosor, bakgårdsträdgårdar, spännande butiker, bra matställen och en stämningsfull och välbesökt småbåtshamn.
Ærø är c:a 30 km lång och 8 km bred på det bredaste stället. Förutom Ærøskøbing finns här också byarna Marstal, som är den största byn på ön, och Søby, som är den minsta. Därutöver har ön flera små samhällen och fiskelägen. Fyra olika färjerutter kan ta er till Ærø från Als, Fyn och Langeland. Ærø är ett härligt semestermål året om.

- Ærösköbing, Ærö

Ærøskøbing Bymølle är en vacker, restaurerad väderkvarn som ligger alldeles i utkanten av byn.
Ærø Museum i Ærøskøbing är ett hembygdsmuseum som visar samlingar av fornfynd från stenåldersboplatser, utställningar om sjöfart, lant- och handelsstadskultur osv.
Hammerichs Hus är inrättat i målarens eget hem från 1700-talet. Här finns bl.a. en samling antikviteter.
Flaske-Peters Samling är en stor samling med flaskskepp och skeppsmodeller samt färjemålningar.
Søbygaard är en gammal vall med bevarade byggnadsverk från medeltiden och renässansen, vilket gör platsen till ett nationellt kulturarv.
Flera målare, keramiker och andra konsthantverkare bor i Ærøskøbing med omnejd ¿ besök ev. deras gallerier, ljusfabriker eller öppna verkstäder.
Besök ev. också de små ursprungliga hamnmiljöerna i Klevens och Strandbyens hamnar.