Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Semester i Danmarks gröna hjärta. Här hittar ni stugor på Fyn, Tåsinge och Langeland.

Fyn har många slott och herrgårdar, trädgårdar, parker, skogar och hav. Här finns det hamnstäder, pittoreska små hamnar och kilometerlånga stränder. Nära stugområdet Tørresø kan ni bada från en strand med sanddyner. Bro Strand och Hasmark på Norra Fyn är mycket barnvänliga semesterorter. På öarna Langeland och Tåsinge kan ni verkligen njuta av naturen, till exempel i det rogivande Stoense.

Aktiv semester i Tørresø

Aktiv semester i Tørresø

Tørresø ligger vid Kattegatts kust på norra Fyn och omges av ett naturområde. Den bilfria stranden Tørresø är mycket barnvänlig med sitt grunda, rena vatten och kombinationen av sten och sand. Nära stugområdet ligger Flyvesandet, Fyns enda badstrand med sanddyner. Området lockar till familjesemester och till att njuta av naturen – oavsett om ni promenerar, cyklar, surfar, simmar eller fiskar efter öring. Heden Enebærodde är fridlyst och har ett rikt fågelliv. Ni får bara vistas på näset till fots eller med cykel. Odense Fjord är en viktig rastplats för flyttfåglar, men också ett tjusigt utflyktsmål.

Sevärdheter nära Tørresø
Bara några få kilometer från Tørresø ligger det historiska godset Hofmansgave. Den förtrollande korsvirkesbyggnaden är fortfarande i drift och den vackra parken med de många sällsynta växterna är öppet för allmänheten under sommaren. På egendomen finns också ett litet potatismuseum. Hofmansgave är bara en av de otaliga herrgårdar och slott på Fyn, som alla är värda ett besök.
Danmarks tredje största stad ligger bara ca 15 km från sommarstugeområdet. Odense är inte bara ett centrum för handel, kultur och gastronomi, men även H. C. Andersens hemstad. Besök Den Fynske Landsby, ett friluftsmuseum som visar en typisk by från mitten av 1800- talet, där H. C. Andersen bodde. På Fjord & Bælt i Kerteminde, där ni kan komma helt nära inpå sälar och marsvin, är också ett mycket intressant utflyktsmål för både vuxna och barn.

Bro Strand - barnvänligt och idylliskt

Bro Strand - barnvänligt och idylliskt

Stugområdet Bro Strand ligger på den nordvästra delen av ön Fyn, i hjärtat av Danmark. Här hittar ni stranden med grov sand och badbrygga och på grund av det grunda vattnet och den svaga strömmen, är stranden mycket barnvänlig. Marinan sörjer för liv och atmosfär i området. För vindsurfare är det också bra surfingmöjligheter i Bro Strand.

Gå inte miste om en promenad genom den lilla byn Bro. Här finns det idylliska gårdar, gamla korsvirkeshus och de gamla, ursprungliga vägarna. Byn har också en liten livsmedelsbutik. Om ni skall storhandla, kan ni ta en tur till Bogense, som ligger 14 km härifrån. Bogense erbjuder bra shopping och ett centrum, som kännetecknas av gamla korsvirkeshus och slingrande gränder. I Bogense kan ni också se renässansslottet Harridslevgård.

Langesø lockar till promenader. Njut till exempel av en tur genom Langesøskogarna till herrgården Langesø. En stuga är en bra bas för cykelturer till Fyns många slott. Sportfiskare kan prova lyckan både vid kusten och i Put & Take fiskesjöar i området. Eller hur skulle det vara med att följa med på djuphavsfiske med fartyget Castor, som seglar från hamnen i Bogense?
Från samma hamn kan ni också åka båt ut till Endelave, Tunø, Samsø eller det fridlysta Æbleø med de många vilda äppelträden.
Odense - Fyn största stad och en av de största städer - är verkligen också värt ett besök. Här är det inte bara H. C. Andersens hus, som lockar, men även Odense Zoo, friluftsmuseet Den Fynske Landsby och mycket mer. Odense är en modern universitetsstad med många affärer, kulturella sevärdheter och gastronomi på hög nivå.

Familjsemester i en stuga i Hasmark

Familjsemester i en stuga i Hasmark

Den släta sandstranden i Hasmark är en av de vackraste stränderna på Fyn. Och så är området runt stranden också ett härligt utflyktsmål för familjer. Den långa vallen lockar till promenader och på stranden finns en glasskiosk.
Stugområdet har en liten livsmedelsbutik, som är öppen under sommaren, men det är inte långt till andra butiker i området. Nära semesterområdet Hasmark kan ni uppleva Flyvesandet, Fyns enda område med klitter och den fridlysta halvön Enebærodde, som ni kan utforska till fots eller på cykel. Här finns det även goda möjligheter att fånga öring. En annan populär destination är natur- och viltreservatet Agernæs.

Aktiviteter och utflyktsmål
Simhallen på den lokala campingplatsen är öppen för allmänheten, med vattenrutschbanor och ett spa med bastu och jacuzzi. Ni kan också använda er av en minigolfbana i Hasmark.Från Bogense kan ni ta en båttur – precis som det passar er. Prova djuphavsfiske, en rundtur eller en båttur till en av de närliggande öarna.
Storstaden Odense ligger bara 20 km från stugområdet och är alltid värt ett besök. I och runt Odense hittar ni museer, djurparker och massor av andra attraktioner.
Vill ni hellre vara aktiv i naturen, kan ni cykla till några av öns otaliga slott och herrgårdar, som till exempel Egeskov slott - ett av Europas bäst bevarade renässansslott. Fyn erbjuder ett nätverk av cykelvägar, och eftersom avstånden på ön inte är stora, finns det cykelturer för alla här.

Stoense på konstnärsön Langeland

Stoense på konstnärsön Langeland

På Langeland, söder om Fyn, har flera konstnärer etablerat sig, så här kan ni se ett stort antal gallerier och butiker med konsthantverk. Konstintresserade kan få en perfekt semester nära Stoense på den norra delen av Langeland. Detta härliga stugområde är också intressant för aktiva barnfamiljer. Stoense ligger vid en strand med sand, gräs och grunt vatten, fem km söder om den lilla staden Lohals, som har en fiske- och småbåtshamn.

Langeland är en pärla för naturälskare. Landskapet präglas av skogar, stränder och fält och lämpar sig särskilt för promenader och cykelturer. Men här kan ni även fiska, surfa och segla i området. Dessutom kan Langeland erbjuda en dykarskola och en golfbana.

I Tranekær, 12 km söder om Stoense, ligger det röda Tranekær slott på en kulle, från vilken ni kan njuta av utsikten över områdets korsvirkeshus. Både slottsmuseet och parken med den vackra konstutställningen i naturen är värda ett besök. Slotsmøllen i Tranekær byggdes 1846 och är i dag fridlyst. Trots att väderkvarnen är fridlyst är den fortfarande i drift och vid kvarnen kan ni se ett litet kvarnmuseum. I Tranekær finns också Tobaksladan, som användes för att torka tobaksblad under 2:a världskriget. Att besöka Tobaksladan är helt gratis.

Det 700 år gamle Rudkøbing är öns centrum och här finns inte bara pittoreska, gamla byggnader, utan också Langeland Museum, som bland annat ställer ut gamla vapen, silvermynt och silverföremål.
Oavsett om ni tar en minisemester eller sommarsemester med barnen på Langeland, kommer ni definitivt att få en underbar upplevelse här.

Andra semesterområden på Fyn och öarna

  • Bogense är en mysig, liten stad med bra shopping och en pittoresk hamn.
  • Humble på Langeland är det perfekta semestermålet för sportfiskare och naturälskare.
  • Ristinge är en liten stad med en fiskehamn, där ni kan köpa nyfångad fisk varje dag. Här hittar ni också en av Danmarks bästa badstränder.
  • Skåstrup ligger bara 8 km från Bogense och är därmed en perfekt utgångspunkt för utflykter till hela Fyn och till Jylland.