Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Stugor för uthyrning Udbyhöj

Udbyhøj ligger i natursköna omgivningar vid Kattegat och staden delas av genom Randers Fjord.

Udbyhøj är ett trevligt fiskeläge, som med landets minsta bilfärja förbinder Djursland med Nordjylland. Året runt fraktar den lilla färjan såväl lokalt boende som turister över Randers Fjord på bara några få minuter. Udbyhøj har både en fiskehamn nord på och en småbåtshamn söder om fjorden.
Det finns möjligheter för inköp av dagligvaror i stan och i området finns det bra aktivitetsmöjligheter. Bl. a är trakten runt omkring och kusten i Udbyhøj populära bland sportfiskare.

- Udbyhöj

I Udbyhøj, finns en historisk skans från tiden då krig pågick i England under början av 1800-talet. Anläggningen är belägen i ett vackert landskap och det är fri entré.
På Naturcenter Randers Fjord i Voer Færgested, ca 10 km i från Udbyhøj, får Ni veta en massa om livet i och omkring Randers Fjord - och Ni kan själva deltaga i aktiviteterna. Hamlets Grav ligger på vägen mot Randers, ca 20 km från Udbyhøj.
I sydöstlig riktning kan Ni uppleva Djurslands idylliska naturlandskap och titta på några av de många herrgårdarna och slotten.
Besök t ex den vackra herrgården Gl. Estrup, omgiven av vallgravar och en vacker barockträdgård. Herrgården är öppen för besökande och ger plats åt Jyllands Herregårdsmuseum och Dansk Landbrugsmuseum, som illustrerar kontrasten mellan adels- och lantbrukslivet under ett flertal århundraden (23 km).