Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Stugor för uthyrning Dragsmur

Dragsmur är belägen vid landtungan Draget som förbinder Helgenæs med Mols och Djursland.

Det lugna och mysiga sommarstugeområdet Dragsmur ligger mellan Begtrup Vig, Ebeltoft Vig och halvön Helgenæs. Dragsmur är omgiven av natursköna områden och historiska minnesmärken. Nära området ligger det fridlysta och spektakulära naturlandskapet Mols Bjerge med flera utsiktsplatser.
Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror i området. Den närmaste större staden är Ebeltoft som ligger 15 km från Dragsmur. Här finns bra inköpsmöjligheter, matserveringar och flera sevärdheter.

- Dragsmur

Gravhögar, skansar och andra forntidminnen finns i stort antal i naturen kring Dragsmur och Mols Bjerge. På halvön Helgenæs kan ni också uppleva forntidsminnen samt gamla bymiljöer med smala gator och välbevarade små hus.
Kalø slottsruin från 1313 är också ett charmigt utflyktsmål. Ruinen är vackert belägen helt ute vid Kalø Vig och gömmer många otroliga och spännande historier (14 km).
Den mysiga, 700 år gamla byn Ebeltoft dignar av historiska sevärdheter. Ta ev. en promenad i den äldsta delen av byn på de gamla kullerstensgatorna mellan sneda hus och mysiga små butiker (15 km).
I Ebeltoft Zoo & Safari är djurarterna uppdelade på fyra kontinenter, så som de skulle ha varit i naturen.
Fregatten Jylland är världens största krigsskepp i trä. Skrovet är 71 m långt, vikten är 2 450 ton och segelytan är på 1 881 m2.