Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Semester i stuga på Danmarks östkust

Läs mer om Djursland och Mols. Hitta er stuga i Ebeltoft, Følle Strand, Bønnerup Strand eller i Fuglslev. Se fram emot att uppleva dessa semesterorter i Danmark.

Ebeltoft – en av Danmarks äldsta och vackraste städer

Ebeltoft – en av Danmarks äldsta och vackraste städer

Ebeltoft är en av de äldsta städerna i Danmark och än i dag kännetecknas staden fortfarande av korsvirkeshus, skeva, gamla hus och krokiga gränder med kullersten. Här finns det också en mysig hamn och inköpsmöjligheter och restauranger.

Besök Fregatten Jylland, världens längsta träskepp, som deltog i slaget vid Helgoland. Dessutom erbjuder Ebeltoft Glasmuseet och ett kulturhistoriskt museum.

Ebeltoft ligger på halvön Djursland i Kattegatt, nära nationalparken Mols Bjerge. Här kan ni njuta av det varierade landskapet med kullar, myrar, skogar, hedar och ängar längs många vandrings- och cykelleder. Stugorna mellan Mols Bjerge och Ebeltoft ligger i natur- omgivningar längs kusten i viken i Ebeltoft. Många av dessa stugor är belägna vid de kustnära kullarna och har därför en fantastisk utsikt över bukten. Bara några kilometer från Ebeltoft, i Egsmark och Boeslum, finns det breda sandstränder med grunt, lugnt vatten, vilket gör stränderna mycket barnvänliga. Men förutsättningarna är också idealiska för vindsurfare här. Kusten är också attraktivt för sportfiskare, som dessutom kan använda flera Put & Take fiskesjöar i området.

Området runt Ebeltoft är så rik på utflyktsmöjligheter, att en veckas semester knappast räcker till. Här finns det flera djurparker med olika teman. Ett besök på Djurs Sommarland är ofta semesterns höjdpunkt för både stora och små. I Kattegattcentret kan ni se på massor av fiskar. Försök till exempel att se en skräckinjagande haj rakt i ögonen.

Djursland är rikt på slott och historiska herrgårdar och i närheten av Ebeltoft ligger Kalø slott och herrgården Møllerup.

Leendets stad och Jyllands huvudstad Århus ligger endast ca 50 km från Ebeltoft och med sina många sevärdheter, är Århus även ett populärt utflyktsmål.

Følle Strand för familjesemestern

Følle Strand för familjesemestern

Følle Strand är ett lugnt område i den norra delen av Århus bukten. Här kan ni njuta gott av den härliga sandstranden med grunt vatten, vilket är speciellt lämpligt för barn och vindsurfare. Det finns bra shoppingmöjligheter i Ronde, som ligger 4 kilometer från Følle Strand. En stuga i Følle Strand är en bra bas för utflykter till de många attraktionerna i området.

Ni kan uppleva Danmarks mångsidiga natur längs vandrings- och cykellederna i nationalparken Mols Bjerge. Landskapet runt stugområdet kännetecknas av kusten och skogarna. Det är möjligt att hyra cyklar eller hästar i området och njuta av landskapet från sadeln. Området erbjuder även fyra golfbanor, flera Put & Take fiskesjöar samt tennisbanor.

Kalø Slottsruin, som är idylliskt beläget vid kusten, är ett mycket populärt utflyktsmål nära Følle Strand. Barnen kommer att älska ett besök på Kattegattcentret, där de kan titta på hajarna i akvariet genom fönstren, eller Djurs Sommarland, där alla åkattraktioner är gratis när entrébiljetterna är betalda.

Ebeltoft är en av Danmarks äldsta städer och en underbar turistort. Här finns det en historisk stadskärna, en massa shoppingmöjligheter, restauranger och museer, inklusive den historiska Fregatten Jylland, som är världens längsta träskepp.

Ni kan besöka flera tema-djurparker i området, bland annat Ree Park, Randers Regnskog och Skandinavisk Dyrepark, där ni kan se på björnarna från en hängbro.

En halv timmes bilresa tar er till Århus centrum, Danmarks näst största stad, som är en attraktion i sig. Här finns det bland annat Den Gamle By, Tivoli Friheden och ARoS.

Bønnerup Strand – fiskeläge och semesterområde

Bønnerup Strand – fiskeläge och semesterområde

Bönnerup ligger på Djurslands nordkust, precis vid Kattegatt. Bønnerup är en liten semesterort med gamla fiskestugor och en aktiv fisk- och småbåtshamn, där ni kan köpa färsk fisk varje dag. Ni kan även njuta av dem på plats, eftersom det finns bänkar, bord och grillar tillgängliga för er i hamnen. Vill ni hellre ha något annat än fisk, erbjuder Bønnerup också bra inköpsmöjligheter och ett flertal restauranger. Bønnerup Strand är känd som Djurslands bästa badstrand. Sanden inbjuder till lekar och andra aktiviteter och det grunda vattnet och de många bryggorna säkerställer, att både vuxna och små badgäster tryggt kan bada här. Naturligtvis har stranden också tilldelats den Blå flaggan (garanterar rent vatten, säkerhet och goda förhållande på stränderna).

Det är perfekt att utforska omgivningarna till fots, på cykel eller från en kanot. Här finns det många åar, skogar, åkrar och fina stränder. Ni kan hyra cyklar i Bønnerup. Sportfiskare har också goda möjligheter till fångst här - vid kusten, längs åarna, i en av de många Put & Take fiskesjöarna eller till sjöss, ombord på en fiskebåt som går ut från Ebeltoft. Dessutom kan ni använda en tennis- och en boulebana här.

Områdets landmärken är de många slotten. Bland annat är Sostrup slott värt ett besök. Nära Bønnerup kan ni också besöka de pittoreska städerna Ebeltoft och Grenå och lite längre bort ligger storstaden Århus, som erbjuder många attraktioner. Upptäck Kattegattcentret och Skandinavisk Dyrepark, där ni kan se björnarna i deras naturliga miljö. Djurs Sommarland är alltid en succé för både stora och små leklystna barn. Djursland är rik på utflyktsmål och aktivitetsmöjligheter och en stuga är den perfekta basen för en både aktiv och avkopplande semester.

Fuglslev i hjärtat av Djursland

Fuglslev i hjärtat av Djursland

Fuglslev ligger mitt i Djurslands vackra natur. Stugområdet är vackert beläget i ett kuperat landskap och omgivet av barrskog. Nationalparken Mols Bjerge och lövskogarna runt Djurslands största sjö, Stubbe sjö, lockar till promenader i de vackra omgivningarna. Sjön Stubbe ligger bara några km från stugområdet. Omgivningarna är också lämpliga för cyklister, ryttare och löpare. Regionen har många sevärdheter i form av slott och slottsruiner och dessa platser är uppenbara mål för en cykeltur. Den närmsta badstranden är Ruggaard Strand, som har djupt vatten och grov sand. Stranden, som också erbjuder bra fiske, ligger ca 7 km från Fuglslev. Vill ni bada från större och mer barnvänliga stränder, rekommenderas Boeslum och Grenå.

Eftersom Fuglslev ligger centralt på Jylland, finns det många utflyktsmöjligheter inom räckhåll. Det finns så mycket att se och göra i denna region, att en veckas semester i en stuga knappast räcker till. Turiststäderna Grenå och Ebeltoft ligger bara femton minuters bilresa från Fuglslev och här finns det butiker, restauranger, simbassänger, museer och möjlighet att följa med på en segel- eller fisketur. Ebeltoft är inte bara en aktiv stad, men också mycket vacker. Som en av Danmarks äldsta städer, kännetecknas Ebeltoft av korsvirkeshus och gränder med kullerstensbelagda gator. Ett besök på Fregatten Jylland, det längsta historiska träskeppet i världen, är ett måste för sjöbjörnar. Glas Museet och det kulturhistoriska museet i Ebeltoft är också mycket intressanta. Har ni lust att åka rutschkana, ligger Djurs Sommarland också i närheten. I björnparken Skandinavisk Dyrepark kan ni titta på de imponerande djuren i deras naturliga miljö. Nära Fuglslev ligger även Ree Park - Ebeltoft Safari. Här kan ni se exotiska djur från fem kontinenter. Fuglslev är en idealisk utgångspunkt för en varierande och händelserik semester för hela familjen.

Andra semesterområden på Jyllands östkust

  • Stugområdet Grenå Strand ligger direkt vid Kattegatt och den långa sandstranden. Samtidigt är det bara kort väg till den 500 år gamla hamn- och handelsstaden Grenå, som erbjuder många sevärdheter och aktiviteter.
  • Helgenæs är en halvö med en fantastisk natur, strax söder om Mols Bjerge.
  • I den idylliska byn Gjerrild, som är omgiven av skog och strand, finns det ett slott och ett antal gamla bondgårdar.
  • Fjellerup Strand är en före detta fiskeby. Här ligger semesterstugorna i ett skogsområde bakom sanddynerna.
  • St. Sjørup är en idealisk semesterort för alla, som älskar lugn och ro, natur och kanske sportfiske.
  • Femmøller ligger direkt mellan kusten och nationalparken Mols Bjerge. Här finns det en bra sandstrand och många utflyktsmöjligheter.